МОЗ виявило нову масштабну проблему - що наразі відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ виявило нову масштабну проблему - що наразі відомо

МОЗ виявило нову масштабну проблему - що наразі відомо
Джерело:  online.ua

23 квітня заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова заявила, що їхнє відомство зіткнулося з новою серйозною проблемою. За її словами, під час аудиту в Міністерстві охорони здоров'я виявили заборгованість міжнародних закупівельних організацій щодо поставок ліків, закуплених ними за держкошти, на суму 5,3 млрд грн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Щодо ситуації із закупівлею лікарських засобів: ми бачимо велику суму заборгованості міжнародних організацій, яка досягає 5,3 млрд грн", - наголосила чиновниця, підкресливши, що дана сума накопичилася за різні роки.

Вона також додала, що тепер МОЗ потрібно детально розбиратися, яким чином відбувається закупівля і доставка ліків, які терміни використання цих препаратів, і розкласти це по поличках, щоб зрозуміти, як потрібно рухатися далі. За її словами, відомство понад 2 місяці не проводило засідання постійної робочої групи з питань закупівлі ліків. Однак МОЗ готове відновити роботу із закупівлі ліків і вже почало формувати номенклатуру закупівель.

"Нам потрібно визначити перелік лікарських засобів і ця робота вже розпочалася. Ми погодили з усіма міністерствами, сподіваємося, що в найкоротший термін ці процеси запустимо... єбагато питань щодо паспортів бюджетних програм, які перебувають в Мінфіні", - додала Світлана Шаталова.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 22 квітня глава МОЗ Максим Степанов підкреслив, що вважає неприпустимим скорочення медичних працівників. Він назвав це одним із головних наслідків впровадження медичної реформи в нашій країна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?