Буде поставка зброї бойовикам: у Путіна почали нахабно погрожувати Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде поставка зброї бойовикам: у Путіна почали нахабно погрожувати Україні

Буде поставка зброї бойовикам: у Путіна почали нахабно погрожувати Україні
Джерело:  online.ua

31 липня офіційно стало відомо, що у Сенат США внесли законопроєкт, який передбачає щорічне виділення 300 млн дол в якості військової допомоги Україні. Варто звернути увагу на те, що законопроєкт був представлений республіканськими і демократичними лідерами сенатського Комітету у закордонних справах. Окрім того, наголошується, що цей законопроєкт дозволяє виділяти до 4 мільйонів доларів на підготовку українських офіцерів та вимагає звіту Міністерства оборони США і Державного департаменту про потреби Збройних сил України та плану надання допомоги у сфері безпеки. Після цих новин у Кремлі почалася справжня паніка, яка переросла в погрози офіційному Києву. Команда російського президента почала погрожувати Україні, що почне офіційні поставки зброї на Донбас. З такою заявою виступив глава комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Я вважаю, що виділення в США 300 млн доларів на військову допомогу Україні, навпаки, нам відкриває двері для того, щоб допомагати людям, по яких вони хочуть з цієї зброї стріляти – ДНР і ЛНР. В таких умовах ми маємо теж право постачати зброю в ці республіки офіційно", - пригрозив представник команди Путіна.

Він також цинічно зазначив, що якщо одній зі сторін конфлікту третя країна буде поставляти летальну зброю, то офіційній Москві нічого не залишиться, крім як "захистити людей з другої сторони", якщо не військами, то "хоча б поставками зброї".

Варто звернути увагу на те, що ще в червні Збройні сили України отримали від США ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin, однак тоді Кремль поставився до рішення США більш спокійно.

"16 червня 2020 року до України у рамках пілотного проєкту за програмою Уряду США "Міжнародні військові продажі" надійшла перша партія вантажу за контрактом, підписаним у грудні 2019 року, а саме - ракети до протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" та допоміжне обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів США", - розповіли в Міноборони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба звернувся до Кремля та наголосив, що з араз ситуація на Донбасі залежать від рішення Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?