Тепер все в руках Путіна - Україна неочікувано звернулася до Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Тепер все в руках Путіна - Україна неочікувано звернулася до Кремля

Тепер все в руках Путіна - Україна неочікувано звернулася до Кремля
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив з гучною заявою - він наголосив, що поки не бачить підстав говорити про руйнування нормандського формату через лист від заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака, в якому той запропонував відмовитися від переговорів по Донбасу на рівні радників. На думку, українського дипломата, все, звичайно може статися, і дуже багато моментів не залежать від офіційного Києва. Кулеба звернув увагу на те, що наразі все в руках очільника Кремля Володимира Путіна. Своїми думками глава МЗС поділився під час традиційного брифінгу 31 липня, передає ONLINE.UA.

"Безумовно, я в курсі цієї ситуації і був в курсі ще до того, як вона з’явилася у ЗМІ. Багато емоцій, багато спроб посилити свої позиції в переговорному процесі. Україна налаштована принципово на збереження нормандського формату, на продовження функціонування Мінського процесу. Ми будемо глибоко жалкувати, якщо російські кроки будуть спрямовані на руйнування цих зусиль. Але говорити про це зарано", - зазначив український дипломат.

Дмитро Кулеба не міг не згадати й про той факт, що останнім часом велася безпрецедентна активність у нормандському форматі, дуже старанно працювали радники президентів, і важливим результатом стало рішення про припинення вогню.

"Тепер усе в руках російської сторони. Україна вживає всіх заходів для виконання домовленостей. Якщо Росія так само виконуватиме їх, це дозволить зберегти стале припинення вогню. Ми бачимо, якщо чесно, що дуже активна позиція викликає різну реакцію в РФ, але ми не відступимо від свого, ми будемо активними і наступальними, щоб вивести окупаційні російські війська", - наголосив очільник МЗС України.

Нагадаємо, що нещодавно головний куратор Кремля по Донбасу Дмитро Козак надіслав листа раднику канцлерки ФРН Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України, у якому назвав переговори по Донбасу на рівні радників безглуздими і запропонував від них відмовитися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий член ТКГ Леонід Кравчук зізнався, як планує повертати Україні Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?