"Буде розкол": в ПЦУ прокоментували резонансне рішення Філарета
Категорія
Україна
Дата публікації

"Буде розкол": в ПЦУ прокоментували резонансне рішення Філарета

"Буде розкол": в ПЦУ прокоментували резонансне рішення Філарета
Джерело:  online.ua

В Православній церкві України стверджують, що проведення собору ліквідованого Київського патріархату означатиме церковне розділення з усіма канонічними та юридичними наслідками, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ПЦУ.

"Самовільне та позастатутне проведення зборів невизначеної групи не уповноважених осіб з присвоєнням цим зборам назви "Собору" означатиме церковне розділення та відділення організаторів та учасників таких зборів від Православної Церкви України з усіма канонічними та юридичними наслідками", – йдеться в заяві.

В ПЦУ знову нагадали, що Українська православна церква Київського патріархату як окреме релігійне об’єднання припинила свою діяльність шляхом об’єднання та приєднання до утвореної єдиної помісної православної церкви України.

Окрім того, в ПЦУ наголосили, що мають повноцінний статус автокефалії, тобто повної адміністративної незалежності.

"ПЦУ не є "митрополією Константинопольського патріархату" і не підкоряється йому, зберігаючи з Вселенським патріархатом той самий молитовний і канонічний зв’язок, що і решта помісних церков", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, почесний патріарх Православної церкви України  Філарет заявив, що не висував би кандидатуру Епіфанія в настоятелі Православної церкви України, якби знав, що він "піде кривими дорогами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?