"Якби я знав...": Філарет шкодує, що висував Епіфанія в очільники ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Якби я знав...": Філарет шкодує, що висував Епіфанія в очільники ПЦУ

"Якби я знав...": Філарет шкодує, що висував Епіфанія в очільники ПЦУ
Джерело:  online.ua

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що не висував би кандидатуру Епіфанія в настоятелі Православної церкви України, якби знав, що він "піде кривими дорогами".

Про це він повідомив в ході прес-конференції, передає ONLINE.UA.

"Якби я знав те, що відбувається, я б його не висував би. Я довіряв йому, що він буде іти прямою дорогою, а не піде кривими дорогами. Цього я не передбачав, тому що я довіряв йому стовідсотково. Якби я за нього не боровся на Соборі, він би предстоятелем не був", – сказав патріарх.

Окрім того, на прес-конференції він заявив, що за Епіфанієм може хтось стояти. Зокрема, Філарет заявив, що не Епіфаній керує ПЦУ, а ним керують. Він також стверджує, що предстоятель ПЦУ уникає спілкування з ним.

"Я йому давав рекомендації на початку – він зробив протилежне, і тепер не спілкується зі мною за винятком кількох разів", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія  та президента Петра Порошенка у порушенні раніше взятих домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?