Філарет пояснив, у чому він звинувачує Єпіфанія та Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет пояснив, у чому він звинувачує Єпіфанія та Порошенка

Філарет пояснив, у чому він звинувачує Єпіфанія та Порошенка
Джерело:  cerkva.info

Почесний патріарх Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія та президента Петра Порошенка у порушенні раніше взятих домовленостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Київської патріархії.

За словами Філарета, зараз в Православної церкви України відбувається «поділ, двовладдя, яке може привести до сумних наслідків». Причиною цього є відмова Єпіфанія виконувати домовленості, які були погоджені перед Об’єднавчим собором 15 грудня 2018 року.

Засновник Київського патріархату закликав Єпіфанія займатися виключно зовнішнім представництвом ПЦУ, в той час як сам Філарет буде відповідати за внутрішнє церковне життя в Україні, але у співпраці з предстоятелем. Інакше, як стверджує Філарет, може статися розкол церкви. Також почесний патріарх дав власну оцінку позиції митрополита Єпіфанія:

«На словах говорить про єдність і співпрацю, а робить все протилежне. Лякає відкликанням томосу, а на ділі робить все, щоб це сталося», – заявив Філарет.

Визнаючи велику роль діючого президента у отриманні томосу, почесний патріарх звинуватив його у сприянні знищенню УПЦ (КП):

«…Але нині П.О. Порошенко відступив від обіцяних домовленостей і фактично дав згоду на ліквідацію Київського Патріархату».

Нагадаємо, що вчора лише 4 з 60 архіреїв ПЦУ прийняли пропозицію патріарха Філарета прибути до нього на урочисту літургію на честь святомученика Макарія. Це свідчить про те, що бажання Філарета повернути колишній статут УПЦ (КП) готові підтримати далеко не всі в ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?