Буде розпуск Верховної Ради — Зеленський висунув жорсткий ультиматум усім депутатам
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде розпуск Верховної Ради — Зеленський висунув жорсткий ультиматум усім депутатам

Буде розпуск Верховної Ради — Зеленський висунув жорсткий ультиматум усім депутатам
Джерело:  ICTV

Глава держави Володимир Зеленський озвучив новий жорсткий ультиматум українським народним обранцям. Лідер країни неочікувано для всіх допустив ще один розпуск Верховної Ради, якщо нардепи, і, в першу чергу, "слуги народу", відмовляться звільняти суддів Конституційного суду. Не можна також не звернути увагу на те, що Володимир Зеленський вважає найкращим виходом із конституційної кризи в нашій країні добровільну відставку суддів Конституційного суду, однак цей варіант президент вважає малоймовірним. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на виступ глави держави у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Якщо буде так, що це буде політичний колапс і реальний політичний конфлікт, і я побачу, що немає підтримки у Верховній Раді, а перш за все у "слуг народу", тому що вони йшли і, чесно кажучи, вони розуміють, що… вони ж нові… тому, все ж таки, вони завдяки мені стали депутатами і (завдяки) підтримці суспільства, голосуванню народу… але вони повинні розуміти відповідальність. Якщо ми підемо врозріз, ми будемо виходити з цього кута навіть таким шляхом (шляхом розпуску парламенту - ред", — наголосив глава держави.

На його думку, щоб вийти з цього конституційного і вже державницького колапсу, в принципі, найліберальніший вихід — якщо судді бачать довіру людей, бачать реакцію президента, бачать реакцію народних обранців, бачать реакцію найголовніше суспільства і наших західних партнерів — "вони мають зробити висновки і піти у відставку".

"Я вважаю, що це - найліберальніший шлях.Мало того, там є судді, які не підтримували це рішення. Я вважаю, що навіть вони мають піти у відставку. Тоді в них є чесний, справедливий шанс стати суддею Конституційного суду оновленого складу. І це буде справедливо, всі це приймуть, суспільство буде підтримувати таке рішення", — озвучив свою думку з цього приводу Володимир Зеленський.

Він звернув увагу на те, що мовиться, в першу чергу, про очільника КСУ Олександра Тупицького. За словами президента, він повинен подати у відставку, а тоді можна буде говорити про оновлення КС.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 листопада людина Зеленського екстрено приїхала до КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?