Людина Зеленського терміново приїхала до КСУ — уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Людина Зеленського терміново приїхала до КСУ — уже відома причина

Людина Зеленського терміново приїхала до КСУ — уже відома причина
Джерело:  YouTube

В українського лідера Володимира Зеленського остаточно увірвався терпець через нові провокації суддів КСУ. Саме тому 2 листопада член його команди та очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вирішив невідкладно поспілкуватися з головою Конституційного суду Олександром Тупицьким, щоб дізнатися причину "супертурборежиму" роботи суду. За словами політика, до нього можуть приєднатися ще кілька народнихобранців від президентської партії. Він також припускає, що їхній візит судді можуть розцінити як "елемент тиску". Однак, як стверджує Арахамія, їхня головна мета – поспілкуватися та отримати роз’яснення, передає ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Україна 24".

"Підкреслюю, що ніякі двері ми ламати не будемо і закликати до цього… Можливо, пан Тупицький пояснить, чому це сталося (оперативні рішення в закритому режимі –ред.), може, через ковід. Я вийду і вам доповім… Буду просити пана Тупицького, можливо, зробити перерву на 10 хвилин (КС 2 листопада розглядає подання нардепів щодо закону про ринок землі) і пояснити, чому саме так все відбувається в супертурборежимі, і все закрито і непрозоро", – наголосив Давид Арахамія.

Що стосується понтенційних шляхів розв’язання конституційної кризи в Україні, то політик зауважив, що правильним кроком була б добровільна відставка суддів КСУ на тлі втрати довіри суспільства, чи відставка Тупицького. Проте цей варіант очільник фракції СН вважає малоймовірним.

Окрім того, Давид Арахамія звернув увагу українців на те, що вже 2 листопада фракція "Слуга народу" збереться на термінове засідання стосовно законодавчої ініціативи українського лідера Володимира Зеленського про перезавантаження КСУ. За словами українського політика,  у фракції голоси на користь цього документу, звичайно, знайдуться, але знадобляться і партнери по голосуванню з інших політсил.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент країни несподівано для всіх назвав силами, що стоять за скандальним рішенням Конституційного Суду  та іншими атаками на антикорупційну реформу, "російських маріонеток та олігархів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?