Зеленський нарешті зізнався, хто насправді стоїть за суддями КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нарешті зізнався, хто насправді стоїть за суддями КСУ

Зеленський нарешті зізнався, хто насправді стоїть за суддями КСУ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський неочікувано для всіх назвав силами, що стоять за скандальним рішенням Конституційного Суду та іншими атаками на антикорупційну реформу, "російських маріонеток та олігархів". Ці звинувачення прозвучали у його новій статті для Financial Times. У матеріалі президент країни порівнює атаку на Україну через її демократичні установи з тими збройними атаками, яких вона зазнає на лінії зіткнення. За його словами, безсоромний удар по антикорупційній інфраструктурі є спробою зруйнувати основну частину досягнень у цій сфері, що відбулися після Революції гідності завдяки українському громадянському суспільству та підтримці західних партнерів, передає ONLINE.UA.

"Ці рішення є частиною систематичних зусиль, спрямованих на те, щоб підірвати верховенство права, відкотити назад прогрес, досягнутий у боротьбі з корупцією, послабити наше суспільство та економіку, і, не менш важливо, зупинити євроатлантичну інтеграцію України", — поділився своєю думкою президент країни.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що розгляд КСУ чекає ще низка подань "від проросійських депутатів та інших, підтримуваних олігархами". На його думку, вони також можуть скасувати досягнення у ключових реформах.

"Ми змогли втілити життєво важливі реформи для нашої країни, але тепер КС погрожує цинічно зруйнувати їх. Лідери цієї кампанії добре відомі: це коаліція російських маріонеток та деякі впливові українські олігархи, які відчувають загрозу від роботи наших антикорупційних установ. Вони - проти інтеграції до ЄС і НАТО, проти співпраці УКраїни з МВФ та правового суспільства, від чого виграють 99%, а не 1%", — зазначив Володимир Зеленський.

Український лідер пообіцяв, що "ніколи не дозволить цим темним силам досягти успіху у своїй спробі контрреволюції". Окрім того, він закликав реформаторські сили в українському політикумі й суспільстві "об’єднатися у боротьбі за майбутнє країни", а міжнародних партнерів не забувати, що нашій країні зараз конче потрібна підтримка.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно експерт назвав два головних ворога Зеленського в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?