Буде спалах - МОЗ попередило українців про нову серйозну загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде спалах - МОЗ попередило українців про нову серйозну загрозу

Буде спалах - МОЗ попередило українців про нову серйозну загрозу
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов невідкладно звернувся до українських громадян - він повідомив про те, що у районах, які постраждали від повені в західних областях України, можливі спалахи кишкової інфекції. Журналісти поцікавилися у глави відомства, чи готовий МОЗ до можливих спалахів COVID-19 в затоплених районах західної України. Міністр сказав: "Звичайно, крім COVID-19 ми бачимо по тій статистиці, яка була раніше, і готуємося до спалахів і кишкової інфекції. тому що це вода, і таке можливо". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Максим Степанов звернув увагу на те, що всього в результаті повені 11 установ охорони здоров'я були підтоплені, але "там ситуація повністю контрольована". Він також заговорив про ситуацію в підтопленої лікарні міста Галич (Івано-Франківська область), де знаходяться на лікуванні пацієнти з COVID-19 і можливої евакуації.

"Дійсно, в лікарні Галича було затоплено підвальне приміщення, і ми почали готуватися до можливої евакуації ... були евакуйовані тільки три жінки-породіллі, інших не евакуювали, ситуація повністю контрольована", - додав очільник МОЗ.

Варто нагадати про те, що на Івано-Франківщині 2 людини загинули і одна вважається безвісти зниклою через негоду в області. В ході брифінгу глава облдержадміністрації Івано-Франківщини Віталій Федорів розповів, що внаслідок негоди в області підтоплені кілька сотень господарств, а 24 червня погода знову погіршилася. Що важливо розуміти, станом на 04:00 24 червня на території 15 районів Івано-Франківської області підтоплено 4596 житлових будинків, пошкоджено 427 км автодоріг, зруйновано 90 мостів та 110 км автошляхів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава уряду Денис Шмигаль після первинної інспекції повідомив сумну звістку  — він наголосив, що затоплення в західній Україні перевершує масштаби 2008 року. Наразі відомо, що глава уряду разом із своєю командою проінспектували рівнинну частину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?