Ситуація критична - Кабмін озвучив важливе попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація критична - Кабмін озвучив важливе попередження українцям

Ситуація критична - Кабмін озвучив важливе попередження українцям
Джерело:  online.ua

24 червня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль після первинної інспекції повідомив невтішні новини - він заявив, що затоплення в західній Україні перевершує масштаби 2008 року. Наразі відомо, що глава уряду разом із своєю командою проінспектували рівнинну частину. За словами Дениса Шмигаля, ситуація критична. Окрім того, зазначається, що затоплена районна лікарня в місті Галич, проводиться евакуація хворих. Також є певні складності через те, що там є хворі на коронавірус. Про це Денис Шмигаль розповів в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Далі проінспектують гірський район, а після обіду відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС, де приймуть необхідні для подолання наслідків стихії рішення", - йдеться в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернув увагу українців на те, що під час удару стихії випало до 70% місячної норми опадів.

"Це викликало потужні потоки, які на своєму шляху руйнували дамби, мости і переходи. Дністер розлився майже на 7 м - це рівень стихії 2008 року", - розповів глава МВС.

Окрім того, він наголосив, що підтоплених населених пунктів понад 200, до 29 селищ немає проїзду. За попередніми даними, зруйновано 110 км автодоріг, 1 850 м берегових укріплень і 90 мостів в Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами. Глава МВС підкреслив, що важливо зробити під'їзд до населених пунктів, щоб надавати людям необхідну допомогу.

"Є вирішене питання - доставка продуктів харчування і техніки авіацією МВС. На другу половину дня очікуємо поліпшення погодних умов і згоду на виліт. Вертоліт вже завантажений всім необхідним", - заявив Арсен Аваков.

За його словами, на Прикарпатті загинули 3 людини від стихії, одна - зникла безвісти. Для подолання наслідків паводків на західну Україну направлено Нацгвардію і авіацію МВС. Що важливо розуміти, синоптики прогнозують, що негода в західних регіонах протримається ще кілька днів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 червня глава уряду Денис Шмигаль терміново доручив розробити комплекс невідкладних заходів для ліквідації наслідків негоди в західних областях України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?