Буде удар: експерт розповів про подальші плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде удар: експерт розповів про подальші плани Путіна

Буде удар: експерт розповів про подальші плани Путіна
Джерело:  NV

Колишній очільник МЗС Павло Клімкін заявив, що Росія буде намагатися розкручувати ситуацію в Україні. Кремль захоче не лише"об’єднати" Донбас, але й зазіхне на інші території – зокрема, південь України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо НВ".

На думку українського дипломата, Путін зробить спробу розширити зону російської окупації Донбасу до всієї території Донецької та Луганської областей.

"Якщо вони будуть потім розкручувати ситуацію, щоб "об'єднати" Донбас, – а вони будуть, вони ж паспорти видають на всьому Донбасі, і на нашому теж. А потім, я абсолютно впевнений, буде удар по Півдню. Таким чином російський президент захоче вирішити проблему рейтингу, контролю над Чорним морем, створення "квазі-Новоросії" та сухопутних коридорів до Придністров'я і анексованого Криму. Це відсіче Україну від морського простору", - вважає Клімкін.

Він також звернув увагу на те, що загрозу подальшої агресії Росії у теперішній ситуації бачать тисячі людей, які вийшли на акції проти вровадження формули Штайнмаєра. Вони також неоднозначно оцінюють процес розведення військ  який вже триває у Золотому-4.

Як відомо, зараз у районі проведення ООС ввели режим "жовтий". Військові та правоохоронці мають на цей період спеціальні повноваження. Командування операції Об’єднаних сил вважає недостатніми заходи безпеки, що діють у зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині, тому їх вирішили посилити.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що дата розведення сил під Петрівським на Донеччині вже узгоджена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?