Буде відповідь: Меркель неочікувано пригрозила Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде відповідь: Меркель неочікувано пригрозила Росії

Буде відповідь: Меркель неочікувано пригрозила Росії
Джерело:  online.ua

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель звинуватила Росію в тому, що вона доказово порушила умови Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і таким чином дала привід для розірвання угоди. З даною заявою лідерка ФРН виступила на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою в Берліні, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"З руйнуванням ДРСМД "була втрачена частина системи обмежень озброєнь в Європі і в усьому світі", - наводить слова Меркель її прес-служба.

У зв'язку з цим, зазначила федеральний канцлер, Німеччина разом з партнерами в найближчі роки докладе зусиль до нового обмеження озброєнь. При цьому, підкреслила Меркель, НАТО знайде спільну відповідь на ситуацію, що склалася, про що неодноразово говорив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг.

 "Німеччина - частина НАТО, і буде поводитися як партнер по НАТО", - заявила глава уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО  Єнс Столтенберг закликав очільника Кремля Володимира Путіна та владу РФ повернутись до виконання ключового ракетного договору  часів холодної війни, всього за кілька днів до офіційного виходу Сполучених Штатів з цього пакту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?