Буде відповідь - українські бійці зробили останнє попередження бойовикам на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде відповідь - українські бійці зробили останнє попередження бойовикам на Донбасі

Буде відповідь - українські бійці зробили останнє попередження бойовикам на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі залишається вкрай нестабільною, оскільки проросійські сили регулярно вдаються до нових провокацій - так, зазначається, що протягом 18 квітня путінські бойовики 5 разів обстріляли позиції українських воїнів. Вказано, що окупанти знову застосовували заборонену мінськими угодами зброю. Варто зазначити, що бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь, змушуючи ворога дотримуватися режиму тиші. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на звіт штабу ООС.

Згідно з останніми даними, найгарячіше було в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Бійці ЗСУ тут зафіксували 4 обстріли: поблизу Луганського бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120- та 82 міліметри, загалом випустили 11 мін; у районі Травневого бойовики обстріляли українські позиції з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Кримського ворог використав гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також озброєння бойових машин піхоти; на Приазов’ї проти оборонців Лебединського проросійські сили били з автоматичних станкових гранатометів і кулеметів великого калібру. Варто зазначити, що в результаті обстрілів ворога 18 квітня 3 українських воїнів отримали поранення.

"Агресивна та злочинна поведінка російських окупантів викликала негайну реакцію з боку Об’єднаних сил – вогнем зі штатного озброєння наші підрозділи рішуче подавили ворожу активність. У разі повторення подібних провокацій українські захисники завжди готові надати загарбникам адекватну й невідворотну відповідь", - зробили попередження путінським бойовикам українські воїни.

Розвідці вдалося дізнатися, що 18 квітня бійці ЗСУ поранили щонайменше одного окупанта. Також зазначається, що від початку поточної доби бойовики жодної активності не проявляли. Втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції Об’єднаних сил наразі контрольована.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичні експерти прогнозують, що Путін піде з Донбасу через рік, коли криза, пов’язана з пандемією коронавіруса і падінням цін на нафту, стане дійсно глобальною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?