Будемо разом боротися: Україна готує термінове підписання важливої угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо разом боротися: Україна готує термінове підписання важливої угоди

Будемо разом боротися: Україна готує термінове підписання важливої угоди
Джерело:  online.ua

Влада України та Угорщини домовилися, що тепер будуть спільно боротися з пандемією коронавірусу. Унікальний терміновий договір будуть підписувати очільник МЗС України Дмитро Кулеба та міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. Зазначається, що дипломати

узгодили термінове підписання угоди про співпрацю в галузі охорони здоров'я для спільної боротьби проти пандемії 26 березня під час відеозв’язку, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що Дмитро Кулеба вже домовився про захист та підтримку українців на території Угорщини у час транспортних обмежень та наголосив, що відповідне ставлення до громадян Угорщини буде й з боку української сторони.

"Глава МЗС Угорщини запевнив, що в цей особливий період громадян України в Угорщині не будуть штрафувати за протерміновані документи. Угорський уряд дозволив продовжити термін дії документів і віз на перебування в Угорщині на час обмежувальних заходів. Дмитро Кулеба також висловив вдячність угорській стороні за дозвіл на транзит громадян України, які їдуть на Батьківщину з інших країн ЄС", - пише відомство.

Окрім того, український дипломат домовився з колегою про термінове підписання угоди щодо співпраці України та Угорщини в сфері охорони здоров’я, яка дозволить об’єднати зусилля двох країн задля спільної боротьби проти пандемії. Також очільники МЗС домовилися найближчим часом фіналізувати інші важливі угоди.

“Я радий отримати від мого колеги Петера Сіярто підтвердження, що Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийняв наше запрошення і завітає до України. Ми з нетерпінням чекаємо на його візит. Ми домовилися, що коли пандемія коронавірусу мине, ми зможемо разом з угорською стороною швидко узгодити дату візиту”, - заявив Дмитро Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС ФРН Гайко Маас звернувся до української влади та заявив, що на тлі пандемії коронавірусу конче необхідно докласти зусиль для запобігання гуманітарної кризи на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?