Будівництво мосту біля Станиці Луганської припинено – відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Будівництво мосту біля Станиці Луганської припинено – відома причина

Будівництво мосту біля Станиці Луганської припинено – відома причина
Джерело:  online.ua

Українська сторона була змушена зупинити всі роботи по відновленню зруйнованого мосту біля Станиці Луганської. Причиною цього рішення є небажання бойовиків «ЛНР» проводити демонтаж своїх укріплень на ділянці розведення №1.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook штабу ООС.

За даними Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню, сьогодні, 25 серпня станом 09:00 бойовики не проводили ніяких інженерних робіт, як про це було домовлено. Тому українська сторона призупинила демонтаж фортифікаційних конструкцій.

Відзначається, що за ситуацією стежать представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Демонтаж колишніх укріплень ЗСУ біля мосту в Станиці Луганській почався 20 серпня. При цьому представників незаконних збройних формувань попередили, якщо вони не почнуть синхронні дії зі свого боку, демонтаж доведеться припинити.

Раніше співробітникам ДСНС вдалося розмінувати територію біля моста. Було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів. До роботи безпосередньо на зруйнованої частини моста бойовики українських саперів не допустили.

Як відомо, 7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який тисячі людей перетинають лінію розмежування. Абсолютна більшість з них становлять жителі окупованих територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?