Будівництво Північного потоку-2 остаточно зупинилося - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Будівництво Північного потоку-2 остаточно зупинилося - що сталося

Будівництво Північного потоку-2 остаточно зупинилося - що сталося
Джерело:  online.ua

Будівництво скандального газопроводу Північний потік-2, який дозволить Росії постачати свій газ в Європу в обхід України, повністю зупинилося. Швейцарська компанія Allseas остаточно відмовилася добудовувати газопровід через санкції США. Про повний зрив проєкту повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу швейцарської компанії.

У компанії прийняли остаточне рішення щодо участі в будівництві російського газопроводу. Там запевнили, що не планують відновлювати роботу і завершувати будівництво Північного потоку-2.

"Ні, будівельний флот Allseas покинув Балтійське море і був демобілізований для підготовки до іншої роботи", - відзначили в компанії, підкресливши, що рішення щодо відмови від участі в будівництві Північного потоку-2 прийнято остаточно.

Нагадаємо, раніше швейцарська компанія Allseas відкликала свої судна, після того, як президент США Дональд Трамп 20 грудня підписав документи, що передбачають введення санкцій проти учасників проекту "Північний потік-2". При цьому згідно з роз'ясненням Держдепартаменту США, Allseas могла б ще продовжувати роботи як мінімум до 19 січня.

Але в Allseas вирішили повністю відмовитися від проєкту. Там не захотіли відновлювати укладання труб газопроводу "Північний потік-2" навіть після роз'яснень США - відповідно до 19 січня компанія могла без санкційних ризиків продовжити роботу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії впевнені, що Євросоюз піде на компроміс, завдяки чому вдасться добудувати і запустити скандальний газопровід Північний потік-2. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак вважає, що слід поступати так само, як і з конфліктом по Україні, який вдалося вирішити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?