Будівництво Північного потоку-2 зупинилося — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Будівництво Північного потоку-2 зупинилося — ЗМІ

Будівництво Північного потоку-2 зупинилося — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Процес будівництва російського газогону “Північний потік-2”, який буквально розсварив Німеччину зі Сполученими Штатами та спричинив конфлікти з іншими європейськими державами, виявився зупиненим станом на кінець квітня.

Джерело: EurAsia Daily

Згідно з уточненням ЗМІ, які посилаються на дані навігаційного порталу Marinetraffic, вже з середини попереднього тижня жодних робіт у відповідному напрямку не проводиться.

Баржа “Фортуна”, яка займається будівництвом, знаходиться за декілька кілометри від майданчика “Північного потоку”.

За попередньою оцінкою, будівельникам станом на кінець квітня необхідно покласти лише 12 кілометрів газогону. В цілому у територіальних водах Данії заплановано зведення 49 кілометрів “Потоку”.

Наразі оператор Nord Stream 2 AG жодним чином на офіційному рівні не прокоментував поточні події.

Будівництво “Північного потоку-2”

Уряд Данії тривалий час відкладав офіційну видачу дозволу на процес будівництва газогону. Одночасно з розглядом документів у країні ухвалили закон про дозвіл на блокування проєктів у територіальних водах.

Утім, з третьої спроби російська сторона все ж таки отримала позитивну відповідь на запит. Цей варіант передбачає прокладання труб уздовж кордону територіальних вод біля острова Борнхольм.

Новий “Потік-2” перетне свого попередника, “Північний потік”, двічі — на території економічної зони Швеції, а також неподалік від згаданого Борнхольму. Після він має з’єднатися з німецькою частиною газогону, яку майже повністю підготували.

Санкції проти “Північного потоку-2”

Американська влада декілька разів ухвалювала рішення щодо блокування будівництва “Потоку”. Перш за все це санкційні удари проти компаній, які займаються безпосередньо будівництвом.

Таким чином проєкт залишається тривалий час незавершеним попри фінальну стадію, однак це певним чином погіршило відносини Вашингтона з Німеччиною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?