У Німеччині виступили за негайне блокування Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині виступили за негайне блокування Північного потоку-2

У Німеччині виступили за негайне блокування Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Глава німецької Європейської народної партії Манфред Вебер закликав команду канцлерки Німеччини Ангели Меркель і весь Євросоюз подати недвозначний сигнал президенту Росії Володимиру Путіну. Загострення біля кордонів України він закликає пов'язати з негайним блокуванням "Північного потоку-2".

Джерело: Redaktionsnetzwerk Deutschland

Вебер констатував, що ситуація на Донбасі тривожно погіршується щодня, при тому, що Росія продовжує стягувати війська до українських кордонів. Німецький європарламентар вважає, що Путін створює реальну загрозу і демонструє силу не тільки в Україні - це кібератаки і кампанії дезінформації, які також є загрозливими для ЄС і Заходу.

"Якщо ситуація погіршиться, це повинно мати наслідки для трубопроводу "Північний потік-2". Він принципово не відповідає інтересам всієї Європи, оскільки збільшує енергетичну залежність ЄС від Росії і розділяє країни. З сьогоднішньої точки зору, трубопровід теж не потрібен. "Північний потік - 2" повинен бути негайно зупинений, це абсолютно очевидно", - підкреслив Вебер.

Позиція Меркель по Північному потоку-2

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель продовжує підтримувати путінський проєкт, намагаючись переконати американського лідера Джо Байдена в його безпеці і вигідності для всіх. Але в її партії ХДС закликають ввести негайний мораторій на будівництво "Північного потоку-2", оскільки цього чекають американці, з якими Берліну не варто лаятися.

У Бундестазі також розмірковують над тим, щоб використовувати трубопровід Північний потік-2 як "запірний механізм", щоб була можливість припиняти поставки газу по ньому, якщо Росія скоротить обсяги газу, які транспортуються через Україну.

У команді Меркель також не виключають, що доведеться тимчасово зупинити будівництво на час продовження переговорів з США. Також в якості компромісу в ФРН думають над тим, щоб значно збільшити інвестиції в енергетичний сектор України і посилити співпрацю в області енергетики.

Проєктна компанія Nord Stream 2 AG тим часом повідомляє, що "Північний потік - 2" вже добудований на 95%. Залишилося прокласти близько 121 км від загальної протяжності труби в водах Данії і в водах Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?