У Німеччині заявили про готовність заблокувати Північний потік - 2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині заявили про готовність заблокувати Північний потік - 2

У Німеччині заявили про готовність заблокувати Північний потік - 2
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини готова поступитися в суперечці США і ввести мораторій на будівництво газопроводу Північний потік-2. Про це заявила очільниця Міноборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер після переговорів з главою Пентагону Ллойдом Остіном в Берліні.

Джерело: DW

Міністр оборони ФРН вважає, що співпраця з "Північним потоком-2" безпосередньо має залежати від поведінки Росії. Вона сигналізувала про готовність ввести мораторій на завершення спірного проєкту.

У тому випадку, якщо будівництво "Північного потоку-2" буде завершено, то Крамп-Карренбауер вважає правильним здійснювати закупівлі російського газу лише за певних умов.

"Я твердо переконана, що якщо "Північний потік - 2" буде продовжений, то в кінцевому підсумку потрібно ставити питання, скільки газу буде транспортуватися, залежним від поведінки Росії", - заявила Крамп-Карренбауер після переговорів з міністром оборони США.

Позиція Меркель по Північному потоку-2

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель продовжує підтримувати путінський проєкт, намагаючись переконати американського лідера Джо Байдена в його безпеці і вигідності для всіх. Але в її партії ХДС закликають ввести негайний мораторій на будівництво "Північного потоку-2", оскільки цього чекають американці, з якими Берліну не варто лаятися.

У Бундестазі також розмірковують над тим, щоб використовувати трубопровід Північний потік-2 як "запірний механізм" - щоб була можливість припиняти поставки газу по ньому, якщо Росія скоротить обсяги газу, які транспортуються через Україну.

У команді Меркель також не виключають, що доведеться тимчасово зупинити будівництво на час продовження переговорів з США. Також в якості компромісу в ФРН думають над тим, щоб значно збільшити інвестиції в енергетичний сектор України і посилити співпрацю в області енергетики.

Позиція США по Північному потоку-2

Команда Байдена категорично проти запуску російського газопроводу "Північний потік-2". У США вважають, що він зробить Європу залежною від російського газу, тому намагаються заблокувати проєкт, в тому числі за допомогою санкцій.

Проектна компанія Nord Stream 2 AG тим часом повідомляє, що "Північний потік - 2" вже добудований на 95%. Залишилося прокласти близько 121 км від загальної протяжності труби в водах Данії і в водах Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?