Європарламент попередив Путіна про жорсткі наслідки через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент попередив Путіна про жорсткі наслідки через Україну

Європарламент попередив Путіна про жорсткі наслідки через Україну
Джерело:  online.ua

Європарламент стурбований стяганням російських військ до кордонів України. Депутати провідної фракції ЄП звернулися до президента РФ Володимира Путіна - вимагають, щоб він негайно прибрав руки геть від України, інакше будуть жорсткі наслідки.

Джерело: заява франкції EVP ( "Європейська народна партія") в Twitter

"Ми повинні сказати це голосно і чітко: пан Путін, руки геть від України. Будь-яке застосування сили буде мати наслідки. Країни-члени повинні бути готові застосувати нові пакети санкцій, щоб зупинити Москву", - йдеться в зверненні.

Звернення фракції Європарламента до Путіна (фото - twitter.com/EPPGroup)

Які санкції пропонує Європарламент проти Росії

Коментуючи посилення військової присутності РФ на кордоні з Україною глава провідної фракції партії EVP в Європарламенті Манфред Вебер закликав Європу об'єднатися і допомогти Україні, щоб не допустити повномасштабної війни. Для цього, на думку Вебера, потрібно озвучити Кремлю жорстку відповідь, щоб політично показати, у що вплутується російське керівництво.

Вебер пропонує:

  • масово заморозити рахунки російських олігархів;

  • відключити Росію від платіжної системи SWIFT;

  • заблокувати газопровід Північний потік-2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?