ЄС звернувся до Кремля через агресивні плани щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС звернувся до Кремля через агресивні плани щодо України

ЄС звернувся до Кремля через агресивні плани щодо України
Джерело:  online.ua

Представники Євросоюзу підтримали Україну та її спроби знизити напруженість у протистоянні проти Росії. Водночас Брюссель закликав Кремль до стримування кроків, що провокують ескалацію.

Джерело: Європейська правда

За словами речника служби зовнішніх справ Петера Стано, держави співдружності з пильністю слідкують за подіями на сході України та навколо її кордонів. Зокрема, під увагою переміщення багатотисячних військових підрозділів РФ.

“ЄС декілька разів закликав до деескалації. Ми наголосили, що повне виконання мінських домовленостей є єдиним шляхом до політичного та мирного врегулювання конфлікту на сході України. Ми вітаємо у цьому контексті зусилля і важливі кроки України та президента Зеленського”, - наголосив Стано.

Російській стороні варто б докладати зусиль до деескалації, а не до зростання напруження, яке підриває безпекову ситуацію в усьому регіонів, вважає дипломат.

“Ми закликаємо російську владу утриматись від будь-яких кроків, які призведуть до подальшої напруженості, та пришвидшити зі свого боку зусилля з імплементації мінських домовленостей… Ми сподіваємось, що не буде ескалації, не буде конфлікту - це було б справді неприйнятно, й усі контакти, які зараз здійснюються, а також дипломатичні зусилля, спрямовані на запобігання цьому”, - резюмував представник Європейської служби зовнішніх справ.

Стано звернув увагу на обговорення у майбутньому теми України під час зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу. Передбачається, що вона відбудеться у форматі відеоконференції вже наступного понеділка, 19 квітня.

Загострення між Україною та Росією

Ситуація у зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині загострювалася упродовж всього періоду з 1 січня 2021 року. Попри режим припинення вогню окупаційний режим регулярно обстрілює позиції ЗСУ та завдає втрат українській стороні.

На тлі провокацій та ударів у Кремлі відверто звинувачують в агресії саме Україну, хоча російська сторона, а не військове керівництво Києва накопичує армійську присутність біля кордонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?