Буду постійно перевіряти - Зеленський жорстко пригрозив уряду
Категорія
Україна
Дата публікації

Буду постійно перевіряти - Зеленський жорстко пригрозив уряду

Буду постійно перевіряти - Зеленський жорстко пригрозив уряду
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський тримає на особистому контролі скандал з затримками обіцяних доплат медикам за лікування хворих коронавірусом. Він пригрозив уряду постійними перевірками, поки виплати за квітень не отримають всі медичні працівники, яким належить надбавка. Про це членів уряду президент попередив на щоденній нараді 21 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"З квітневими надбавками не повинно бути такої затримки, як з березневими. Радий, що відсоток укладених угод серйозно зріс. Проте буду постійно перевіряти, поки надбавки не надійдуть всім лікарям. Сьогодні медики - це наші герої", - підкреслив Зеленський.

Урядовці в свою чергу відзвітували президентові, що вже до кінця цього тижня всі лікарні, які боролися з коронавірусом, укладуть угоди з Національною службою здоров'я для доплат лікарям за квітень. На даний момент, за даними Кабміну, укладено майже 80% угод. Також повністю уклали угоди екстрені медичні допомоги.

Крім цього прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доповів українському лідеру, що карантин у нашій країні спрацював, на що вказує не лише статистика захворюваності, а й статистика смертності від коронавіруса в порівнянні з іншими країнами. Відзначається, що в Україні відсоток смертності коливається від 2,7% до 2,9%, в той час як у Швеції цей показник досягає 6,25%, а у Великої Британії - 5,7%.

"Ці цифри вкотре доводять, що Україна врятували вчасно введені карантинні заходи і великий відсоток людей, які їх дотримувалися. Потрібно, щоб ці показники не справили оманливого враження, щоб люди не думали, що тепер до небезпеки коронавіруса можна ставитися недбало", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 21 травня, в Україні знову різко зросла кількість хворих. За останню добу в країні підтвердили 456 нових випадків зараження - такий добовий приріст майже в два рази перевищує аналогічні показники за попередні дні. Загальна кількість хворих наразі становить 19706 осіб, з них коронавірусом захворіли 1405 дітей і 3833 медиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський доручив Кабміну починати виплати надбавок медикам за квітень. Вони закликав міністрів не допустити скандальної ситуації з доплатами за березень, які багато медичних працівників не могли отримати ще в травні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?