Пора починати - Зеленський дав невідкладне доручення Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Пора починати - Зеленський дав невідкладне доручення Кабміну

Пора починати - Зеленський дав невідкладне доручення Кабміну
Джерело:  online.ua

Процес з виплатами надбавок до зарплат медикам за березень нарешті зрушив з місця - на сьогоднішній виплати проведені вже в 14 регіонах України, а вже на початку наступного тижня обіцяні гроші отримають медичні працівники Волині, Луганщини, Рівненщини та інших областей, які застрягли в бюрократичній тяганині. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, який 16 травня на нараді з представниками Кабміну і Міністерства охорони здоров'я доручив починати виплати вже за квітень, передає ONLINE.UA.

"Радий, що процес рухається. Вже отримав позитивні відгуки медиків, які отримали надбавки. Цей процес йде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету Міністрів і місцевої влади. На Херсонщині всі виплати завершили минулого тижня, серед лідерів - і Дніпропетровщина, і Львівщина. В Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень", - підкреслив Зеленський.

Глава українського уряду Денис Шмигаль відзвітував Зеленському, що лікарні вже укладають договори з Національною службою здоров'я України, після чого почнуться виплати надбавок за роботу з хворими COVID-19 за квітень. Він пообіцяв зробити все можливе для прискорення процесу.

В ході наради члени уряду та МОЗ повідомили, що сьогодні в Україні встановлено два рекорди - за кількістю хворих коронавірусною інфекцією, і тих, хто одужав. А саме, приріст хворих за останню добу становив 528 осіб, але при цьому 433 людини одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в їх організмі.

Нагадаємо, медики, які залучені до роботи з хворими на коронавірус повинні були отримати 300% надбавку до окладу за березень. Але до сьогоднішнього дня не всі медичні працівники змогли отримати обіцяні гроші - в Кабміні проблему назвали бюрократією, так як в більшості випадків місцева влада вважала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету Міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті відреагував на гучний скандал з Міністерством охорони здоров'я та виплатами надбавок медикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?