Зеленський нарешті відреагував на гучний скандал з МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті відреагував на гучний скандал з МОЗ

Зеленський нарешті відреагував на гучний скандал з МОЗ
Джерело:  online.ua

Скандал з надбавками до зарплат медиків набирає обертів - обіцяні гроші за березень так і не отримали медичні працівники в регіонах. На ситуацію відреагував президент України Володимир Зеленський. В ході наради з урядом 12 травня він доручив негайно розібратися із затримками виплат і в обхід всіх бюрократичних перешкод заплатити обіцяні гроші медпрацівникам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

"Обов'язково ці гроші повинні бути виплачені. Бюрократія, звичайно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати повинні отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше", - підкреслив Зеленський.

Після зауваження Зеленського щодо затримки надбавок за березень медикам, які працюють з хворими на коронавірус, глава КабмінуДенис Шмигаль пояснив президенту, чому гроші так і не отримали медпрацівники. За його словами, місцева влада керувалася не нинішньою постановою Кабінету Міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. На цьому тижні, як запевнив Шмигаль, уряд буде шукати рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам.

"Квітневі виплати будуть відбуватися через Національну службу здоров'я України, а тому тут проблем не повинно бути", - підкреслив Шмигаль.

В ході наради члени уряду також відзвітували Зеленському по ситуації з коронавірусом в Україні. Вони доповіли президенту про готовність лікарень до прийняття хворих і повідомили, що рівень смертності від COVID-19 в Україні невисокий - 2,6%.

Нагадаємо, на сьогоднішній день тільки Полтавська область відзвітувала про повну виплату доплати до зарплат медикам за березень. В середньому кожному медичному працівнику, який працював з COVID-19, виплатили близько 21 тисячі гривень. Це ті 300%, які виділила держава на підтримку медичних робітників в період пандемії коронавіруса. В інших областях медики так ще і не отримали ці гроші, не дивлячись на те, що іх давно перевели в регіони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський дав термінове доручення Кабміну розібратися із затримками зарплат медикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?