Буду зносити голови: Ердоган висунув жорсткий ультиматум по Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Буду зносити голови: Ердоган висунув жорсткий ультиматум по Сирії

Буду зносити голови: Ердоган висунув жорсткий ультиматум по Сирії
Джерело:  online.ua

Якщо курди не покинуть північний схід Сирії до вечора вівторка, то турецькі солдати продовжать потужну військову операцію і будуть зносити голови всім, хто порушив домовленості. З таким жорстким ультиматумом виступив президент Туреччини Реджеп Ердоган, який підкреслив, що підготовка для продовження військової операції в Сирії вже завершена. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на турецький телеканал NTV.

Ердоган нагадав, що дав курдам 120 годин, щоб вони покинули зону безпеки. Якщо до цього моменту домовленості не будуть виконані, то Туреччина почне новий наступ.

"Сьогодні другий день з моменту вступу в силу домовленостей. У вівторок ввечері термін закінчується. Якщо домовленість не буде виконана, після закінчення 120 годин ми продовжимо операцію і продовжимо зносити терористам голови", - сказав Ердоган.

Крім цього, турецький лідер заявив, що на зустрічі в Сочі має намір обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним присутність сирійських військових на північному сході Сирії. Ердоган підкреслив, що якщо не вдасться досягти домовленостей з Путіним, то Анкара продовжить "реалізовувати власні плани".

"У районі проведення операції перебувають війська режиму президента Сирії Башара Асада під захистом Росії. Ми обговоримо цю тему з паном Путіним", - додав Ердоган.

Нагадаємо, 17 жовтня США і Туреччина під час переговорів домовилися про припинення турецької військової операції в Сирії на 120 годин. Зазначалося, що Анкара призупинить операцію, щоб дати можливість курдам, яких Вашингтон вважає союзниками в боротьбі з терористами "Ісламської держави", відійти на безпечну зону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС розкритикували Ердогана за оголошене перемир'я в Сирії. Там вважають, що президент Туреччини вимагає повної капітуляції курдів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?