В ЄС розкритикували Туреччину за перемир'я - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС розкритикували Туреччину за перемир'я - відома причина

В ЄС розкритикували Туреччину за перемир'я - відома причина

Єврорада звинуватила Туреччину в оголошенні ультиматуму курдам замість перемир'я на півночі Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами президента ЄР Дональда Туска, зазначене перемир'я не відповідає насправді своїй назві.

"Так зване перемир’я – це не те, чого ми очікували. По факту це не припинення вогню, а вимога капітуляції курдів", - вважає Туск.

Європейська сторона наразі вимагає повністю завершити збройний наступ.

"Ми підготували наш заклик повністю зупинити її військові дії, відвести сили і поважати міжнародне і гуманітарне право", - підкреслив він.

Нагадаємо, Туреччина погодилася на заклик США зупинити воєнні дії на 5 діб, щоб дати змогу курдам залишити регіон.

Турецьке командування почало наступ на півночі сусідньої країни, щоб ліквідувати нібито загрозу з боку курдських озброєних формувань.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп надіслав турецькому колезі Реджепу Ердогану грубого листа, пов'язаного з операцією в САР. Той у відповідь заявив, що Анкара ніколи не забуде цього образливого послання та буде приймати власні рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?