Будуть наслідки: генсек НАТО зробив важливе попередження членам Альянсу
Категорія
Світ
Дата публікації

Будуть наслідки: генсек НАТО зробив важливе попередження членам Альянсу

Будуть наслідки: генсек НАТО зробив важливе попередження членам Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, презентуючи свою щорічну доповідь за минулий рік, вирішив зробити важливе та жорстке попередження усім членам Альянсу. Він наголосив, що країни НАТО повинні дотримуватися прийнятих раніше зобов'язань щодо витрат на оборону, незважаючи на фінансові втрати через загострення ситуації з пандемією коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт блоку.

"ЦІлком ймовірно, що будуть значні економічні наслідки через кризу, спровоковану коронавірусом. У короткостроковій перспективі будуть суворі наслідки, які позначаться на бюджетах країн...Однак давайте не будемо забувати, що, коли члени Альянсу ухвалили рішення збільшити витрати на оборону, це було зроблено тому, що ми живемо в непередбачуваному світі. Ця ситуація залишається незмінною, тому я сподіваюся, що союзники залишаться віддані своїм планам", - наголосив генсек НАТО.

На думку Столтенберга, інвестиції в оборону конче важливі навіть в таких ситуаціях, які склалися наразі через пандемію.

"Ми бачимо, що в багатьох країнах НАТО військові надають додаткову підтримку громадянському суспільству логістикою, військовими госпіталями, медичними можливостями. Військових залучають для дезінфекції публічних місць і контролю на кордонах", - підкреслив він.

Окрім того, Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що оборонні витрати НАТО в минулому році зросли на 4,6%.

Нагадаємо, що нещодавно генсек наголосив, що спалах коронавірусу не впливає на здатність блоку проводити свої місії і забезпечувати захист союзників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше китайські вчені з Університету міста Ланьчжоу і Метеорологічного управління КНР в Шанхаї нарешті довели залежність рівня смертності від коронавірусу COVID-19 від погоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?