Будуть неприємності: Трамп виступив з гучними погрозами
Категорія
Політика
Дата публікації

Будуть неприємності: Трамп виступив з гучними погрозами

Будуть неприємності: Трамп виступив з гучними погрозами
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп пообіцяв, що у експосла США в Україні Марі Йованович будуть неприємності. Такі погрози на її адресу він висунув під час липневої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, через яку Трампу світить імпічмент, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Джерело нагадує, що Йованович звинувачують в тому, що на дипломатичній службі в Україні вона була "невірною" Трампу і ображала президента США за його спиною. Однак, це не єдина причина, по якій Трамп пообіцяв Йованович неприємності.

За даними видання, експосол США в Україні просто потрапила під роздачу в спробах Трампа і його адвоката Рудольфа Джуліані підірвати репутацію колишнього віце-президента Джозефа Байдена, який є головним конкурентом глави Білого дому на виборах в 2020 році. На користь цієї версії говорить той факт, що раніше саме Йованович заблокувала отримання віз в США для співробітників української прокуратури, які збиралися передати американській стороні важливі документи про діяльність в країні Байдена і його сина Хантера. Через це Трамп під час звільнення посла навіть порушив ряд процедур при передачі її повноважень тимчасовому повіреному Вільяму Тейлору, який поки замінює Йованович на посаді посла США в Україні.

Нагадаємо, Марі Йованович була призначена послом США в Україні в серпні 2016 року в період президентства Барака Обами. 5 травня 2019 року в Держдепі вирішили відправити її у відставку. Дипломатку підозрюють в роботі на конкурентів Трампа під час виборчої кампанії 2016 року.

Сьогодні історія з Марі Йованович знову опинилася в центрі уваги. Це пов'язано з розпочатою Конгресом США процедурою щодо імпічменту Трампа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на тлі скандалу з розмовою Трампа і Зеленського пішов у відставку спецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?