Волкер подав у відставку через скандал з розмовою Трампа і Зеленського - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер подав у відставку через скандал з розмовою Трампа і Зеленського - перші подробиці

Волкер подав у відставку через скандал з розмовою Трампа і Зеленського - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Спецпредставник Держдепу США в переговорах по Україні Курт Волкер, який є активним учасником переговорів з представниками країн "Нормандської четвірки", подав у відставку. Через день після оприлюднення стенограми скандальної розмови президента США Дональда Трампа і українського глави Володимира Зеленського він повідомив держсекретареві Майклу Помпео, що йде з поста. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

У повідомленні видання зазначається, що Волкер став ключовим гравцем у виниклому скандалі, пов'язаним з розмовою Трампа і Зеленського. Відомо, що він виїхав з України через кілька днів після липневих телефонних переговорів лідерів США і України, під час яких Трамп намагався тиснути на Зеленського з питання розслідування щодо сім'ї Джо Байдена.

Слід зазначити, що в звіті інформатора, який подав скаргу на Трампа, Волкер згадується кілька разів. В одному з епізодів він фігурує разом з іншим дипломатом - Гордоном Сондлендом, який відомий високим рівнем довіри з боку Трампа. Викривач стверджує, що Волкер в супроводі Сондленда 26 липня, через день після розмови Трампа і Зеленського, зустрічався з президентом України - вони давали поради українському керівництву про те, як "орієнтуватися" у вимогах, озвучених президентом США.

Саме тому Волкер потрапив в список людей, яких хочуть заслухати в Конгресі США, де розглядають питання про імпічмент Трампа. Через кілька годин після того, як комітет із закордонних справ Палати представників оголосив про плани його заслухати, Волкер подав у відставку.

Нагадаємо, у вересні агент ЦРУ, який працював в Білому домі, написав скаргу через розмову Зеленського і Трампа. Скаржник стверджує, що Трамп вийшов за рамки і намагався захистити власні інтереси. Кілька днів тому Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським. З тексту розмови випливає, що Трамп наполягав на тому, щоб Зеленський звернув увагу на розслідування проти колишнього віце-президента і конкурента Трампа на виборах США в 2020 році Джо Байдена і його сина Хантера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що сам Трамп називає розмову з президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США почали процедуру імпічменту президента, "простою і дуже приємною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?