Будуть важкі наслідки - Україна поставила жорстку вимогу Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Будуть важкі наслідки - Україна поставила жорстку вимогу Росії

Будуть важкі наслідки - Україна поставила жорстку вимогу Росії
Джерело:  online.ua

В умовах пандемії Росія не припиняє проводити мілітаризацію окупованого Криму, створюючи загрозу спалаху коронавіруса, небезпечну для цивільного населення. Офиційний Київ закликав Росію припинити активність окупаційних військ в Криму. Але замість цього російська влада вирішила звозити до Криму хворих на коронавірус з Південного військового округу, в результаті чого кримчани стали все більше схожі на заручників, що опинилися на військовій базі. З вимогою припинити мілітаризацію Криму до Росії звернулося Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, де попередили Москву про тяжкі наслідки в результаті таких незаконних дій, повідомляє ONLINE.UA.

У відомстві повідомили, що незважаючи на пандемію, російські моряки та військові продовжують навчальні заходи, здійснюють бойову підготовку і господарську діяльність в окупованому Криму. Тільки минулого тижня, за офіційними повідомленнями командування, окупаційними військовими контингентами на території українського Кримського півострова і в прилеглій акваторії відбулося шість помітних навчань, в яких взяли участь підрозділи РХБЗ, мінно-розшукова служба інженерного полку, морська авіація і сили ППО, загін кораблів, аварійно-рятувальний загін, підрозділ морської піхоти тощо. Зокрема, 24 квітня в бухті Козачій міста Севастополь підрозділи ЧФ відпрацьовували завантаження бронетехніки на великий десантний корабель, було задіяно понад 20 БТР-82АМ.

"На тлі цього в тимчасово окупованому Севастополі 25 квітня підтверджено захворювання на коронавірус у 5 осіб. У тому числі: у військового будівельника, який працює на будівництві в районі бухти Омега, в результаті чого всі будівництва переведені в режим обсерватора (за узгодженим рішенням глави окупаційної адміністрації і командувача ЧФ РФ ізольовано 700 осіб, в т.ч. - 200 жителів Севастополя, які відділені від сімей), у військового будівельника на об'єкті в районі Бельбека (в обсервацію спрямовані 84 людини) і у медсестри инфекційного шпиталю", - уточнили в Мінреінтеграціі.

Крім того, в окупованому Криму 25 квітня підтверджено ще 10 нових випадків захворювання на коронавірус і ще 7 осіб госпіталізовано з діагнозом "позалікарняна пневмонія". Внаслідок виявлення інфекції COVID-19 за останні три дні закрито на обсервацію Сімферопольську клінічну лікарню (всередині заблоковано 28 пацієнтів і 87 медичних працівників), лікарню в Курманах (в обсервації 89 медичних працівників та 60 пацієнтів), терапевтичне відділення лікарні в Алушті (в обсервації 15 медиків і 2 пацієнта). Під загрозою закриття через виявлення коронавіруса у пацієнтів або персоналу також опинилися лікарні в Білогірську, Саках, Республіканська дитяча клінічна лікарня в Сімферополі.

"Спалах захворювання в окупаційному військовому контингенті, де неможливо дотримати самоізоляції, може призвести до перевантаження не тільки військових шпиталів, але і звичайних лікарень, частина з яких вже закрита через коронавірус. Громадяни не отримають належної допомоги, що може призвести до тяжких гуманітарних наслідків. Це абсолютно безвідповідальне ставлення Російської Федерації як держави-окупанта до своїх обов'язків. Кримчани все більше схожі на заручників, на військовій базі ", - підкреслили в Мінреінтеграціі.

Нагадаємо, окупанти закрили ряд міст Криму на в'їзд і виїзд для росіян через коронавіруса. Проте 27 квітня в Крим заплановано прибуття восьми рейсових літаків, шість з яких прилетять з Москви. Також до Криму щодня в'їжджає близько 2 тисяч транспортних засобів через скандальний Кримський міст.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вирішив повністю знищити Кримський природний заповідник- його 70% земель вирішили віддати під зону рекреації і землі господарського значення. які будуть використані для оборони, житлового будівництва та інших потреб Росії. Кримчани в шоці від чергового свавілля Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?