Була масштабна атака: Грузія зважилася на резонансне зізнання щодо РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Була масштабна атака: Грузія зважилася на резонансне зізнання щодо РФ

Була масштабна атака: Грузія зважилася на резонансне зізнання щодо РФ
Джерело:  online.ua

Влада Грузії поділилися шокуючими даними щодо нових кібератак Кремля. Згідно з заявою грузинського МЗС, Генеральний штаб Збройних сил Росії в жовтні 2019 року провів масштабну кібератаку проти державних і приватних установ їхньої країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

Грузинські дипломати стверджують, що 28 жовтня 2019 року було розгорнуто великомасштабну кібератаку на сайти, сервери та інші операційні системи Адміністрації президента Грузії, судів, різних муніципальних зборів, державних органів, організацій приватного сектора і засобів масової інформації.

"В результаті кібератаки сервери і операційні системи цих організацій були значно пошкоджені, що серйозно позначилося на їх функціональності.Вищезазначена кібератака була націлена на національну безпеку Грузії і мала на меті завдати шкоди громадянам Грузії і урядовим структурам, порушивши і паралізувавши функціонування різних організацій, що викликало занепокоєння у широкої громадськості", - діляться даними в Грузії.

Окрім того, вказано, що було проведене спеціальне розслідування влади країни разом з міжнародними партнерами, та виявлено, що ця кібератака була спланована і проведена Головним управлінням Генерального штабу Збройних сил РФ.

"Грузія засуджує цю кібератаку, яка йде врозріз з міжнародними нормами і принципами, ще раз посягаючи на суверенітет Грузії, щоб перешкодити європейській та євроатлантичній інтеграції країни і її демократичному розвитку", - наголосили в МЗС країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна Москва використовує Україну у якості випробувального майданчика для проведення кібератак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?