Були помилки - Шмигаль пояснив, коли проведуть медичну реформу
Категорія
Україна
Дата публікації

Були помилки - Шмигаль пояснив, коли проведуть медичну реформу

Були помилки - Шмигаль пояснив, коли проведуть медичну реформу
Джерело:  online.ua

Нещодавно українська влада пригальмувала проведення медичної реформи. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 11 червня оголосив, що її другий етап продовжиться без відтермінування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його пресконференцію з нагоди "100 днів уряду".

За словами очільника Кабміну, наразі триває виправлення помилок у розрахунках тарифів на медпослуги.

"Другий етап медичної реформи буде продовжуватися. Законопроєкту щодо його відстрочення не буде. Ми перераховуємо тарифи НСЗУ в даний момент. Там дійсно були помилки, були невірні розрахунки вартості певних видів і пакетів медичних послуг", - пояснив він.

Прем'єр додав, деякі пакети лікування мають занижені тарифи на медичні послуги. Таку ситуацію виявили у тарифах на лікування інфаркту. Визначення помилок дасть можливість для їх скорішого виправлення.

"Визнання цієї помилки дає нам підстави сьогодні перерахувати вартість пакетів, дає змогу переглянути і доповнити ось ці прописані параметри в реформі, наприклад утримання психіатрії, фтизіопульмонології, інших закладів, які в принципі не передбачалися, їх у принципі забули при підготовці другого етапу медреформи. Ось ці помилки і те, що забули, ми якраз зараз виправляємо. Ми це виправимо без відтермінування строків", - додав Шмигаль.

Він вважає, що саме після виправлення усіх неточностей медична реформа відбудеться з "правильним результатом". Оцінити його українці зможуть нібито вже наступного року.

Як повідомляв ONLINE.UA, медична реформа стала новою болючою темою для України, адже під час її впровадження навіть змінилися кілька міністрів охорони здоров’я. З обіцянкою довести її до кінця належним чином виступив сьогоденний голова відомства Максим Степанов.

За його словами, у відомстві наразі розробляють пакет комплексних змін, які вплинуть на усю систему, не тільки фінансування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?