Було дуже складно: Зеленський дав відсіч Путіну під час особистої зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Було дуже складно: Зеленський дав відсіч Путіну під час особистої зустрічі

Було дуже складно: Зеленський дав відсіч Путіну під час особистої зустрічі
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський пообіцяв усім українцям, що офіційний Київ підпише договір із Москвою про поставки газу "за кращими умовами, ніж до цього" – на період "десь посередині" між одним і десятьма роками. Про це глава держави розповів представникам ЗМІ після зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним на полях нормандського саміту, повідомляє ONLINE.UA.

"Немає поки що договору, але я впевнений що в нас більше шансів його підписати за кращими умовами, ніж до цього обговорювали наші представники, коли були дуже складні зустрічі принципово без відповідей. Не говориться про контракт на один рік, всі зняли це з обговорення. (Йдеться про – ред.) скільки-то років, я так думаю, буде більше. Я наполягав на максимально амбітних умовах вигідних Україні і Європі – на 10 роках. Було дуже складно, коли одна сторона наполягає на одному році, а ми наполягаємо на десяти. Щось ми знайдемо посередині", - пообіцяв український лідер.

За його словами, сторонам вдалося зняти питання з приводу трьох мільярдів, які виграла Україна.

"Наша позиція проста: ми готові взяти газу", - наголосив глава держави.

Варто нагадати, що Володимир Путін пообіцяв, що Україна може купувати газ на 25% дешевше, якщо домовиться з Москвою про "спільну чесну роботу". Саме такими пропозиціями президент РФ намагався спокусити українського лідера Володимира Зеленського під час нормандського саміту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  якими саме були перші слова очільника Кремля Володимира Путіна  після завершення його зустрічі з Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?