Бустерна доза вакцини доступна для всіх громадян України – МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Бустерна доза вакцини доступна для всіх громадян України – МОЗ

Бустерна доза вакцини доступна для всіх громадян України – МОЗ
Джерело:  online.ua

Бустерну дозу вакцини відтепер зможуть отримати всі вакциновані громадяни України старше 18 років.

Джерело: Фейсбук міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка

Бустерна доза вакцини для українців

Українська медична система готується до збільшення кількості інфікувань COVID-19, зважаючи на сьогоднішній новий абсолютний рекорд добових випадків COVID-19 у світі.

Підписав наказ Міністерства охорони здоров'я України про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, - повідомив Ляшко.

Міністр повідомив, що наразі лише три регіони країни подолали 50% повністю вакцинованого дорослого населення - Київ (73%), Київська (55%) та Полтавська (51%) області. Міністр закликав українців зробити свідомий вибір на користь вакцинації та допомогти здолати пандемію.

Ляшко також пояснив, навіщо потрібна бустерна доза вакцини:

Бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавіруса “Омікрон”, - зазначив він.

Бустерну дозу потрібно ввести у період від 6 до 9 місяців з дати отримання другого щеплення від COVID-19.

Щеплення будуть робити м-РНК-вакцинами – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано також вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами, - написав міністр.

Люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини від COVID-19, теж зможуть отримати бустерну дозу, оптимальний період введення від 3 до 6 місяців після додаткової.

Новий сертифікат вакцинації

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Нагадаємо, що минулої доби, 5 січня в Україні зафіксовано 6 632 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 240, медпрацівників – 182). Госпіталізовано  2 028 осіб, летальних випадків – 187, одужало – 9 121 особа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?