Був дзвінок Меркель - у Зеленського анонсували неочікуване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Був дзвінок Меркель - у Зеленського анонсували неочікуване рішення

Був дзвінок Меркель - у Зеленського анонсували неочікуване рішення

У команді українського глави Володимира Зеленського анонсували неочікуване рішення - влада хоче почати закривати шахти в країні і вже готує пілотний проєкт. Ще не відомо, в якому місті буде закрита шахта, але відбуватися це буде за досвідом Німеччини. Прем'єр-міністр вже дзвонив канцлерці Німеччини Ангелі Меркель і обговорював це питання. Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки министра енергетики України Ольга Буславець, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"У нас сьогодні є домовленості з німецькою стороною. Був і дзвінок прем'єр-міністра канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Вони обговорювали це питання. І у мене були переговори з послом Німеччини в Україні щодо допомоги з проведення комплексної роботи в рамках пілотного проєкту з досвідом Німеччини по закриттю шахт якогось моногорода, який ми визначимо разом з ними за певними критеріями", - повідомила Буславець.

За словами чиновниці, в Україні є 65 мономіст, в яких тільки шахта є тим підприємством, на якому можуть працювати люди. В одному з них, зазначила Буславець, градостворююче підприємство можуть закрити, а це значить, що багато людей залишаться без роботи. В.о. глави Міненергетики запевнила, що проєкт запустять тільки тоді, коли будуть вирішені не тільки соціальні і екологічні питання, але і проблема забезпечення роботою тих людей, які проживають в такому мономісті і позбудуться засобів до існування після закриття шахти.

Як відомо, 30 червня біля стін Офісу президента України почалася безстрокова акція протесту шахтарів, які вийшли на протест, тому що їх підприємства стоять, а зарплати немає. Шахтарі вимагають погашення боргів із зарплат на державних шахтах, на що відреагували в команді президента України. Буквально за кілька днів у Зеленського вирішили питання з виплатою зарплати гірникам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський доручив Кабміну виплатити борги по зарплаті шахтарям  і відновити нормальну роботу шахт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?