Час готуватися - у Європі б'ють на сполох через глобальну загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Час готуватися - у Європі б'ють на сполох через глобальну загрозу

Час готуватися - у Європі б'ють на сполох через глобальну загрозу
Джерело:  online.ua

Британські експерти виступили з важливим попередженням про поширення коронавірусу COVID-19 у майбутньому. Вони вважають, друга хвиля почнеться взимку та стане нищівнішою за першу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт для головного наукового радника уряду сера Патріка Валленса, який цитує BBC.

Згідно з оприлюдненим прогнозом, лише у Великій Британії друга хвиля може спровокувати 120 тисяч смертей. Станом на середину липня кількість смертельних випадків у країні сягнула 45 тисяч.

На думку експертів, піком захворюваності може стати період з січня до лютого. За цей час у лікарнях можуть померти від 24 до 251 тисячі людей. Водночас додається, прогноз розробили без урахування карантину, ліків чи вакцини.

Наразі експерти констатували складність у створенні чітких прогнозів. Вони вказали на непередбачуваний характер пандемії. Гарною ознакою є фактична готовність людства до другої хвилі, адже першу довелося зустрічати у хаотичному порядку та без жодного досвіду ситуацій такого масштабу.

Система охорони здоров'я може отримати надзвичайно важке навантаження взимку, оскільки паралельно з COVID-19 країнами поширюватимуться інші віруси, наприклад — грип. Іншою небезпекою стане схильність людей проводити взимку більше часу у приміщеннях, де інфекція поширюватиметься активніше.

Станом на 14 липня у Великій Британії виявили понад 291 тисячу випадків COVID-19. Загалом у світі встановили понад 13 мільйонів діагнозів коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, французька влада помітила ознаки нової хвилі епідемії коронавірусу COVID-19. Із застереженням виступив особисто президент Еммануель Макрон. За його словами, наразі можна спостерігати невизначену ситуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?