Частину "недоарештованих" активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова — Bihus.Info
Категорія
Україна
Дата публікації

Частину "недоарештованих" активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова — Bihus.Info

Частину "недоарештованих" активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова — Bihus.Info
Джерело:  online.ua

Після арешту активів підозрюваного в держраді Віктора Медведчука у них неодноразово змінювалися власники. Наразі стало відомо, що ними володіє бізнесмен Валерій Міщенко, який, схоже, має зв’язки із заступником керівника Офісу президента Олегом Татаровим.

Джерело:  Bihus.Info

Хто володіє "недоарештованими" активами Медведчука

Як зазначається, восени 2022 року у всіх фірмах активи оточення Медведчука отримав Олександр Білявський з Херсонщини, який, схоже, є підставною особою.

Згідно з розслідуванням, з грудня 2022-го структура знову почала змінюватися. "Академ-Клубом" повністю заволодів Петрос Тограмаджян з Болгарії, "викинувши" звідти і Білявського, і пов’язану зі Столаром кіпрську компанію. В "Осокорки-7" замість Білявського "зайшов" Вадим Іванов з Риги, а частки Міщенка і Константіновського лишилися за ними. В "Орєсті" зміни відбулися дещо пізніше, але в результаті його на себе записав вже згаданий Міщенко, - йдеться в розслідуванні.

Ще одна несподіванка, що реєстраційні дії щодо всіх трьох фірм виконувала одна й та сама нотаріус з Києва, для трьох різних людей – Міщенка, Тограмаджяна та Іванова.

Розслідувачі припускають, що "реальним персонажем" у цьому всьому був лише Міщенко, який у держреєстрах значиться власником або співвласником півтора десятка дуже різних компаній, деякі з яких створені ще в 2000-х.

В розмові з журналістами Міщенко не спростував своєї причетності, як і той факт, що держава "недоарештувала" пов’язані з Медведчуком компанії.

Автори розслідування виявили, що одна з компаній Міщенка зареєстрована в Києві за адресою Антоновича, 131. У цьому будинку розміщені деякі підрозділи державної корпорації "Укрбуд", а також окремих її колишніх співробітників, зокрема заступника керівника ОП Олега Татарова – він з родиною володіє там низкою об’єктів нерухомості.

У Bihus.Info припускають, що активи Медведчука не могли переписувати без участі правоохоронних органів, оскільки суд відправив майно під арешт, але згідно із законодавством, завершити процедуру мав слідчий, або прокурор.

Коли суд ухвалює на щось накласти арешт, то в принципі це ні про що, бо арешт з’являється тоді ,коли слідчий або ж прокурор бере цю ухвалу і йде до найближчого реєстратора, який повинен внести в державний реєстр інформацію про заборону вчинення реєстраційних дій, щоб далі ніхто нічого вже не міг переписати. Що відбулося після того, як львівські суди ухвалили рішення про арешт часток Медведчука в компаніях? Нічого. Ніхто нікуди не сходив, – розповіли розслідувачі.

У справах державу представляли Державне бюро розслідувань і прокуратура.

Затримання та арешт Медведчука

У 2021 році Віктору Медведчуку було оголошено підозру у держзраді.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Медведчук порушив домашній арешт та втік.У квітні 2022 року його вдалося затримати.

21 вересня Медведчука обміняли на 200 українських полонених військових. 13 січня 2023 року його позбавили депутатського мандата.

23 лютого Суд арештував майно Оксани Марченко, дружини підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Вартість арештованих активів становила понад 5,6 млрд грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?