Держдеп США оприлюднив доповідь про військові злочини РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Держдеп США оприлюднив доповідь про військові злочини РФ в Україні

Держдеп США оприлюднив доповідь про військові злочини РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Держдепартамент США склав доповідь стосовно військових злочинів армії РФ під час розв'язаної Кремлем війни проти України. 

Джерело:  CNN

Що відомо про доповідь Держдепу США стосовно військових злочинів армії РФ в Україні 

За інформацією видання, у передмові до доповіді голова Держдепу США Ентоні Блінкен зазначив, що військові злочини армії РФ в Україні призвели до масової загибели мирних жителів та масштабних руйнувань.

Надходили достовірні повідомлення про масові страти, тортури, зґвалтування, невиборчі напади та напади, навмисно спрямовані на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, вчинені російськими силами в Україні, і все це є воєнними злочинами, - йдеться у доповіді.

Зокрема, у доповіді також згадується влаштована російськими військовими злочинцями примусова депортація українських громадян на територію РФ, включаючи дітей.

Також Росія проводила фільтрацію населення тимчасово окупованих територій.

Путін придушує опір протесту в РФ 

У доповіді написали і про порушення прав людини у самій Росії, ініціатором яких є режим диктатора Володимира Путіна.

Це проявляється через "жорстке придушення свободи слова та ЗМІ", використання "надмірної сили та інших жорстких методів" для затримання учасників антивоєнних протестів.

За даними правозахисних організацій, протягом року сотні студентів університетів було відраховано за свої політичні погляди. Наприклад, за повідомленнями, 9 березня Міністерство внутрішніх справ наказало Санкт-Петербурзькому державному університету відрахувати 13 студентів, які брали участь у антивоєнних протестах, - йдеться у доповіді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?