Як українцям впоратись із почуттям злості та ненависті і не зривати його на інших — відповідь академіка Віталія Луньова
Категорія
Україна
Дата публікації

Як українцям впоратись із почуттям злості та ненависті і не зривати його на інших — відповідь академіка Віталія Луньова

Як українцям впоратись із почуттям злості та ненависті і не зривати його на інших — відповідь академіка Віталія Луньова
Джерело:  online.ua

Академік Української академії наук Віталій Луньов в ефірі online.ua відповів, як українцям не дати собі потонути у відчутті злості та ненависті до РФ за розв'язану злочинну війну і не зривати власну злість на інших.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Як українцям подолати відчуття ненависті до РФ 

Луньов зазначає, що ненавість та злість, яку українці цілком природно відчувають до РФ за розв'язану війну, це неминучий симптом війни.

За його словами, такі відчуття є природним супутником війни, адже якщо, людина в Україні не відчуває ненависті, чи болю та огиди від цієї війни, то не зовсім зрозуміло, із чим саме вона себе ідентифікує.

Це абсолютно нормальна реакція на страх, в якому ми всі перебуваємо. Страх і тривога, оскільки ми ж не знаємо в реальності термінів завершення війни. Тому, оскільки ми перебуваємо у невизначеному стані з точки зору часової перспективи, то такий стан буде динамічним. І будуть моменти, які будуть нас просто підпирати. Час від час ми можемо відчувати безсилля. Часом можемо відчувати лють. Можемо також час від часу відчувати надмірну активність і бажання щось робити для країни, для перемоги. До цього треба ставитись, як до цілком природніх ознак того, що ми наразі перебуваємо у стані війни, - пояснює Луньов.

Як із користтю використати негативні емоції та стани через війну 

Він підкреслює, що наразі питання не полягає у тому, де і хто воює і у який спосіб, а в тому, що переважна більшість українців перебуває у стані війни.

Якщо людині вдається усвідомити свій стан і вдається конвертувати цей стан у певну активність для себе, власного оточення, країни в цілому, то це є дуже правильний варіант. Є певна психологічна теорія, яка говорить про те, що позитивні емоції і позитивні стани безпосередньо грунтуються на негативних. Але вони мають бути перероблені і тоді цю енергію можна перенаправити у певну конструктивну реальність, - зазначає Луньов.

Академік зазначає, що це наразі можна назвати новою нормою життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?