Чехія заявила про готовність передати Україні важку техніку
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія заявила про готовність передати Україні важку техніку

Чехія заявила про готовність передати Україні важку техніку
Джерело:  online.ua

Як стверджує очільниця Міністерства оборони Чехії Яна Чернохова, влада її країни схвалила подальшу військову допомогу Україні на тлі її повномасштабної війни з Росією. Так, офіційна Прага обіцяє передати Збройним силам України зокрема й важку техніку.

Джерело:  Novinky

Чехія планує передати ЗСУ важку техніку

Яна Чернохова офіційно підтвердила,що до нового пакету допомоги входить важка техніка, однак більше деталей вона не може розповісти з міркувань безпеки.

Проаналізувавши фото- та відеоматеріали, які поширюються в соціальних мережах, а також заяви команди Володимира Зеленського та міжнародних партнерів України можна зробити висновок, що Чехія постачала зокрема танки, вертольоти, гармати та ракетні установки.

За словами очільниці чеського Міноборони, експорт військової техніки до України лише у поточному році перевищив 1,9 мільярда євро, а загальна допомога Праги Києву становить 4,2 мільярда євро.

На думку Чернохової, нинішня ситуація може сприяти поверненню чеської оборонної промисловості на ті позиції, які вона посідала у 1920-1930-х роках. При цьому 90% усього чеського виробництва озброєнь іде на зовнішні ринки, - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що в Чехії за вересень у межах громадської ініціативи зібрали кошти на закупівлю модернізованого танка T-72 для ЗСУ, він скоро вирушить в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?