Путін може оголосити про зміну формату війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може оголосити про зміну формату війни проти України

Путін може оголосити про зміну формату війни проти України
Джерело:  online.ua

За словами військового експерта Центру оборонних стратегій, полковника Віктора Кевлюка, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін може змінити статус так званої "спецоперації", який Кремль використовує для продовження війни проти України, на "контртерористичну" операцію. 

Джерело: "РБК-Україна"

Путін вигадав новий формат для війни проти України 

Кевлюк зазначив, що для України це нічого не змінює, але таким чином Кремль прагне позбавити військових кремлівської армії виплат та надбавок за участь у бойових діях.

Контртерористична операція проводиться виключно на території Російської Федерації і не передбачає виплат надбавок військовослужбовцям. Тобто всі ті, хто воює в Донецькій, Луганській, Херсонській, Запорізькій областях, перестануть отримувати надбавки. Це один із можливих варіантів розвитку подій, бо в них реальний брак ресурсів, зокрема фінансових, - зазначає експерт.

Він ще раз підкреслив, що це ніяк не вплине на дії українських військових, які продовжують успішно звільняти окуповані Кремлем території.

Для нас нічого не зміниться. Те, що вони для себе змінили якісь внутрішньополітичні та адміністративно-територіально формати, ніяк не впливає на наші плани. Для росіян можливі такі зміни. На тих землях, які на думку Кремля анексовані і проголошені російськими, "спеціальна військова операція" може бути переформатована в контртерористичну, - наголосив Кевлюк.

Зеленський провів засідання Ставки  Верховного Головнокомандувача.

Під час засідання обговорювалась поточна ситуація на фронті та нові види російської зброї.

На засіданні представники розвідки, штабу ЗСУ та командувачі військ оперативних напрямків доповіли про ситуацію на фронті.

Також під час Ставки обговорили стабілізацію на щойно деокупованих територіях, подальше звільнення українських земель та підготовку армії до зимового періоду.

Крім того, учасники приділили особливу увагу протидії новим видам зброї, які почали використовувати російські війська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?