Чекаю політичного рішення Росії щодо України: канцлер Австрії Курц зустрівся з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Чекаю політичного рішення Росії щодо України: канцлер Австрії Курц зустрівся з Путіним

Чекаю політичного рішення Росії щодо України: канцлер Австрії Курц зустрівся з Путіним
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастьян Курц зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служба уряду прем'єр-міністра.

Відомо, що в ході зустрічі сторони обговорили питання вирішення ситуації в Україні. Окрім того, порушувалось питання про виконання Мінських угод.
"Ми сподіваємося і очікуємо, що Росія надасть політичні рішення щодо Сирії та України. У цьому контексті ми також сподіваємося на прогрес в реалізації Мінських угод, що дозволить крок за кроком скасовувати санкції", - написав Курц.
Канцлер також додав, що Австрія планує використати головування в Раді ЄС у другому півріччі цього року для поліпшення відносин між Євросоюзом та Кремлем. 
"Особливо ми сподіваємося, що будуть позитивні зміни на сході України, завдяки яким, відповідно до Мінських угод, можна буде крок за кроком знімати санкції", - наголосив австрійський лідер.

Після слів Курца Путін закликав Євросоюз скасувати санкції проти РФ, назвавши їх такими, що шкодять усім.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  віце-канцлер Австрії назвав санкції проти Росії "болючими" і закликав скасувати їх, так як вони негативно відбиваються на економіці багатьох країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?