Чемпіонат світу з хокею 2021 під загрозою зриву. Спонсори відмовилися фінансувати змагання в Білорусі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Чемпіонат світу з хокею 2021 під загрозою зриву. Спонсори відмовилися фінансувати змагання в Білорусі

Чемпіонат світу з хокею 2021 під загрозою зриву. Спонсори відмовилися фінансувати змагання в Білорусі
Джерело:  online.ua

Головні спонсори чемпіонату світу з хокею - компанії Nivea і Skoda - відмовилися спонсорувати змагання в 2021 році, якщо вони будуть проходити в Білорусі. У компаніях нагадали, що виступають проти всіх форм дискримінації і насильства, підтримують права людини, тому відмовляться від багаторічного спонсорства, якщо організатором змагань буде Білорусь, де вже майже півроку самопроголошений президент Олександр Лукашенко силою розганяє білорусів, які виступають проти його режиму і вимагають проведення справедливих і чесних виборів. У компанії Nivea Men уточнили, що вже проінформували Міжнародну федерацію хокею про своє рішення. Про те, що чемпіонат світу з хокею 2 021 опинився під загрозою зриву, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Nivea і Skoda в Instagram.

"Nivea Men виступає за повагу, єдність і проти всіх форм дискримінації і насильства. Дивлячись на ситуацію, ми вирішили, що Nivea Men не буде спонсорувати чемпіонат світу з хокею 2021 роки, якщо буде підтверджено, що він пройде в Білорусі. Ми вже поінформували Міжнародну федерацію хокею про наше рішення і будемо уважно стежити за обговореннями ", - йдеться в повідомленні компанії Nivea Men, яка більше десяти років спонсорувала чемпіонат світу з хокею.

Чеська компанія Skoda, яка підтримує чемпіонат вже 28 років поспіль, також не має наміру спонсорувати змагання. Це рішення було озвучено прессекретарем компанії мітингувальникам, які в Чехії протестували проти того, щоб Skoda підтримувала ЧС в Білорусі.

"ŠKODA AUTO великий шанувальник хокею. Ми вже 28 років є партнером Чемпіонату світу з хокею. Тим не менш, ми також поважаємо і просуваємо всі діючі правила щодо захисту прав людини як фундаментальне і загальні вимоги у всьому світі. ⁣ Таким чином, ŠKODA відмовиться від спонсорства Чемпіонату світу з хокею з шайбою 2021 роки, якщо Білорусь підтвердить, що буде співорганізатором цього заходу ", - 16 січня офіційно підтвердили в Skoda відмова від спонсорування ПП з хокею 2021 в Білорусі.

Нагадаємо, чемпіонат світу з хокею буде проходити з 21 травня по 6 червня 2021 року. Президент Федерації хокею Рене Фазель вже обговорив Олександром Лукашенком деталі змагання і підтвердив, що чемпіонат відбудеться в Мінську і Ризі, як і планувалося.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США ввели санкції проти ОМОН і спецназу КДБ Білорусі за фальсифікацію президентських виборів і жорсткий розгін протестуючих білорусів. Також Євросоюз ввів санкції проти 55 білоруських чиновників і силовиків, включаючи Олександра Лукашенка. Їм заборонено в'їзд до Євросоюзу, їхні активи заморожені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?