США ввели санкції проти ОМОНу і спецназу КДБ Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели санкції проти ОМОНу і спецназу КДБ Білорусі

США ввели санкції проти ОМОНу і спецназу КДБ Білорусі
Джерело:  online.ua

Європейський Союз не залишає спроб вплинути на ситуацію в Білорусі і припинити знущання над білорусами з боку режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. 23 грудня Мінфін США ввів нові санкції проти команди Лукашенко за фальсифікацію президентських виборів і жорсткий розгін протестуючих білорусів. Під економічні санкції США підпали Центральна виборча комісія Республіки Білорусь, підрозділ КДБ "Альфа", Головне управління внутрішніх справ Мінського міського виконкому, а також Мінський загін міліції спеціального призначення. Індивідуальні санкції введені проти першого заступника міністра внутрішніх справ - начальника кримінальної міліції Білорусі Геннадія Казакевича. Крім того, по лінії Державного департаменту США введені візові обмеження для 39 фізичних осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінфіну США.

"Білоруський народ постійно прагне до мирного здійснення своїх основних демократичних прав, і держава постійно реагує на це жорстокими репресіями. Ці санкції, разом з діями, розпочатими раніше Сполученими Штатами і нашими міжнародними партнерами, продовжують залучати до відповідальності осіб і організації, які виконують ці неприйнятні дії ", - прокоментував санкції міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Нові санкції США передбачають, що вся власність і інтереси в майні осіб, які перебувають в Сполучених Штатах або у володінні або під контролем осіб США, заблоковані. Крім того, будь-які об'єкти, які прямо або побічно належать на 50 або більше відсотків одній або декільким особам зі списку санкцій, також блокуються. Заборони включають в себе також блокування всіх коштів в американських банках підсанкційних осіб.

Державний секретар США Майк Помпео вже прокоментував нові санкції проти Білорусі. Він назвав їх відповіддю на "зусилля, спрямовані на підрив білоруської демократії". Як відомо, в цілому, Державний департамент США вже ввів візові обмеження для 63 осіб за їх «участь в підриві демократії в Білорусі, в шахрайських президентських виборах 9 серпня і в подальших жорстокі репресії, які тривають донині».

Нагадаємо, раніше Євросоюз ввів санкції проти 55 білоруських чиновників і силовиків, включаючи Олександра Лукашенка. Їм заборонено в'їзд до Євросоюзу, їхні активи будуть заморожені. Крім того, депутати закликали до проведення міжнародного розслідування злочинів режиму Лукашенка і до повної заморожуванні європейської фінансової підтримки білоруського уряду. 17 грудня Комітет постійних представників Євросоюзу схвалила третій пакет санкцій відносно влади Білорусі. Обмеження введені відносно ще семи юридичних осіб та 29 осіб. Обмеження торкнулися в тому числі главу Белтелерадіокомпанії Івана Ейсмонта, а також підприємства, як "Сінезіс", Dana Holdings, "Белтехекспорт".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко розкритикував медицину в Україні- у Зеленського вже відповіли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?