Лукашенко розкритикував медицину в Україні — у Зеленського вже відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко розкритикував медицину в Україні — у Зеленського вже відповіли

Лукашенко розкритикував медицину в Україні — у Зеленського вже відповіли
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародне співтовариство, виступив з новою скандальною заявою - він заявив про відсутність медицини в Україні, в чому винна, на його думку, влада. Як вважає Лукашенко, лікувати людей в Україні нічим, а лікарі тікають з нашої країни через низьку зарплату. Тому він вирішив "врятувати" українських медиків і запросив їх на роботу в Білорусь. Про Україну Лукашенко знову згадав, виступаючи перед медиками в місті Могилів. У МЗС України вже відреагували на черговий скандальний випад Лукашенко проти України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба опублікував відео зі скандальним випадом Лукашенка на адресу України і назвав повною брехнею його заяви. Глава МЗС підкреслив, що після подібних висловлювань він остаточно втратить підтримку українців, половина яких вже вкрай негативно ставиться до Лукашенка, передає ONLINE.UA.

У відео зрозуміло, що до питання медицини України Лукашенко підійшов кажучи про протести в Білорусі, на яких білоруси вимагають відставки самопроголошеного президента. Він заявив, що нікуди не втече з країни, оскільки йому шкода, "що буде після цього".

"Ось це все, вибачте, буде про ***о й буде як в Україні. Якщо кубишку відкрив і там щось є, лікувати будуть. Тому що ні ліків, нічого немає. І лікарі зараз почали звільнятися. Нехай до нас їдуть , не треба їх виганяти. Ну якщо хтось в Польщу хоче, відпустимо в Польщу, нехай їдуть. Але ми приймемо українців ", - заявив Лукашенко.

Скандальну заява Лукашенка про Україну Кулеба назвав брехнею. Він підкреслив, що результатом таких дій буде тільки падіння підтримки серед українців.

Важливо відзначити, що Лукашенко не визнає пандемію коронавіруса і називає її "психозом". Тому його критична оцінка медицини в Україні виглядає досить дивною, тому що Лукашенко дав зрозуміти, що краще лікарів знає спосіб лікування коронавіруса - він закликав білорусів "труїти вірус горілкою і сауною", а також "частіше дихати димом від багаття". Втім потреба Білорусі в лікарях недавно стала очевидною. Білоруські ЗМІ останнім часом часто повідомляють про смерть лікарів від коронавіруса. Вони стверджують, що система охорони здоров'я в Білорусі не справляється одночасно з пандемією і напливом жертв силовиків, які щодня надходять в лікарні з пораненнями і травмами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Лукашенко вирішила перейменувати Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?