Через 31 рік: ліквідаторам аварії на ЧАЕС дали спеціальну стипендію
Категорія
Політика
Дата публікації

Через 31 рік: ліквідаторам аварії на ЧАЕС дали спеціальну стипендію

Через 31 рік: ліквідаторам аварії на ЧАЕС дали спеціальну стипендію
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення довічних державних стипендій пожежникам, які першими почали ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Указ "Про довічні державні стипендії для працівників, осіб рядового і начальницького складу пожежної охорони органів внутрішніх справ України, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року" був підписаний в суботу, 15 квітня.

У Порошенка відзначили, що участь у боротьбі із вогнем на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС брали 65 пожежників, і шестеро з них загинули через радіоактивне опромінення.

Читайте також: В мережі з'явилися архівні кадри з ліквідаторами на ЧАЕС: опубліковано відео

Решта 59 осіб отримали високі дози радіоактивного опромінення і стали інвалідами. За 30 років після аварії на Чорнобильській АЕС померли 17 працівників пожежної охорони, ще п'ятеро виїхали за кордон.

У 2006 році були введені довічні державні стипендії для військових і співробітників органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС та її охороні 26 квітня 1986 року і отримали інвалідність через великі дози опромінення.

При цьому в список стипендіатів не включили окремих пожежників складу органів внутрішніх справ України, які також були залучені до безпосереднього гасіння пожежі на ЧАЕС і отримали інвалідність, виконуючи службові обов'язки.

З цієї причини Порошенко підписав указ, який передбачає надання довічних стипендій 22 працівникам пожежної охорони, в розмірі трьох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб

Як повідомляв ONLINE.UA, до  30-річчя трагедії на ЧАЕС аварію на атомній електростанції представили у форматі 3-D.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?