Чергова кампанія насильства: Україна жорстко звернулася до ООН через Росію
Категорія
Україна
Дата публікації

Чергова кампанія насильства: Україна жорстко звернулася до ООН через Росію

Чергова кампанія насильства: Україна жорстко звернулася до ООН через Росію
Джерело:  online.ua

Українська сторона звернулася до Організації Об'єднаних Націй із закликом до визнання депортації кримських татар 1944 року злочином міжнародного рівня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеозвернення постійного представника в ООН Сергія Кислиці.

За його словами, офіційний Київ намагатиметься визнання депортації злочином, про який пам'ятатимуть завжди. Замовчення таких трагічних інцидентів призводить до безкарності й подальшої агресії.

"ООН була заснована для запобігання війнам та порушенням прав людини", - нагадав дипломат.

Він звернув увагу на загибель тисяч татар, тисячі людей втратили рідних та близьких через злочинне рішення радянського Кремля. Більше того, будь-які згадки про злочин каралися.

"Упродовж десятиліть Радянський Союз забороняв згадувати про цю трагедію. Сьогодні Путін свідомо прославляє Сталіна, розгорнувши чергову кампанію насильства та репресій в окупованому Криму", - додав Кислиця.

Постпред України пояснив, очільник Кремля користується сталінськими методами терору й продовжує переслідування кримських татар.

Нагадаємо, депортація кримських татар почалася 18 травня 1944 року. Вона тривала кілька днів. Нардепи Верховної Ради 2015 року підтримали рішення, за яким дії влади СРСР визначали як геноцид. Згадана дата стала Днем пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Як повідомляв ONLINE.UA,  до українців звернувся український глава Володимир Зеленський, який нагадав про страшний злочин, наслідком якого стали тисячі людських життів і покалічених доль. Президент підкреслив, що в результаті агресії Росії проти України та анексії Криму, багато українців і кримських татар знову були змушені залишити свою рідну землю. Але він впевнений, що Крим повернеться в Україну, а кримські татари й українці зможуть повернутися до рідних домівок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?