Чергова маніпуляція - у Зеленського відповіли на безсоромне нахабство Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Чергова маніпуляція - у Зеленського відповіли на безсоромне нахабство Путіна

Чергова маніпуляція - у Зеленського відповіли на безсоромне нахабство Путіна
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна відзначилися черговою нахабною заявою про Донбас. У Кремлі запевнили, що у Москви немає ніяких агресивних планів проти України, що не залишили без уваги в офіційному Києві. Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар обурився словами заступника голови МЗС РФ Андрія Руденка, який заявив, що у Путіна немає військових планів проти України. Він нагадав, що Росія продовжує розгортати війська вздовж українського кордону, що суперечить заявам МЗС РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку чиновника в соцмережі.

"Може, в МЗС РФ і немає таких планів, хоча дуже сумнівно. Багато неправди і маніпуляцій по Україні йде саме від МЗС РФ. А ось що роблять російські військові на тимчасово окупованих українських територіях Криму і Донбасу, для чого нові бази вздовж кордону, активна розвідка ...? " - відповів Боднар Руденко.

Нагадаємо, раніше представники Путіна заявили про намір взяти паузу в переговорах в нормандському форматі, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів. Офіційний Київ принципово дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Крім того, у Путіна застерігають Зеленського від планів вийти з Мінських угод, так як тоді не вдасться уникнути "гарячої фази" конфлікту на Донбасі. У Москві натякнули на те, що бойовики ОРДЛО відразу ж отримають наказ йти в наступ. Прес-секретар Путіна при цьому зазначив, що Москва готова до такого сценарію, але якщо це станеться, то переговорної бази по Донбасу більше не залишиться, а нову створити буде надзвичайно складно.

Навіть на тлі таких публічних заяв Кремля в МЗС РФ продовжують відхрещуватися від конфлікту на Донбасі, але при цьому невпинно висуває нові вимоги Києву. Зокрема, Руденко вважає, що мінські угоди самі по собі вже є компромісом між Донбасом і Україною. Він нахабно заявляє, що "Донбас погоджується фактично залишитися частиною України, але в обмін люди самопроголошених республік вимагають миру і певного набору повноважень". Тим самим російський чиновник в черговий раз вимагає надання особливого статусу Донбасу і переговорів Києва з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін готує два сценарії для Донбасу. "Абхазький", коли нелегальні збройні формування можуть бути офіційно визнані, або як в Нагірному Карабасі, де бойові дії низької інтенсивності тривають вже більше 30 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?