Чергове беззаконня Путіна: в ЄС жорстко розкритикували новий скандальний закон в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Чергове беззаконня Путіна: в ЄС жорстко розкритикували новий скандальний закон в Росії

Чергове беззаконня Путіна: в ЄС жорстко розкритикували новий скандальний закон в Росії
Джерело:  online.ua

У Росії прийняли закон, який дозволяє визнавати іноземними агентами фізичних осіб. В ЄС вважають це черговим беззаконням Путіна, спрямованим проти вільних ЗМІ. Про це йдеться в заяві прес-секретарки ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Майї Косьянчич, передає ONLINE.UА.

Представниця ЄС підкреслила, що закон про іноагентів суперечить зобов'язанням Росії в області прав людини, так як обмежує здійснення основних свобод. На думку Косьянчич, прийняттям цього скандального закону, Кремль намагається змусити замовкнути незалежні голоси в Росії.

"Беручи до уваги і без того обмежений простір для вільних ЗМІ в країні, подальше розширення сфери дії законодавства є ще одним тривожним кроком проти вільних і незалежних ЗМІ і доступу до інформації, а також новою спробою змусити замовкнути незалежні голоси в Росії", - йдеться в заяві прес-секретарки ЄС.

Косьянчич додала, що ЄС підтримує заклик представниці ОБСЄ з питань свободи ЗМІ до російських законодавців скасувати закон.

Нагадаємо, Держдума РФ 21 листопада прийняла закон, який дозволяє визнавати іноземними агентами фізичних осіб. У законопроєкті йдеться, що будь-яка людина може бути визнаний ЗМІ- "іноземним агентом", якщо поширює інформаційні матеріали і отримує гроші з іноземних джерел. Ніяких інших додаткових критеріїв та пояснень, як будуть шукати таких іноагентів, немає. При цьому у Путіна підтвердили, що такими ЗМІ можуть бути визнані як іноземці, так і росіяни.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що на території Російської Федерації вступили в силу частини закону, що стосується забезпечення стійкої роботи місцевого сегмента інтернету. Закон, який отримав назву про "суверенний рунет", вступив в силу з 1 листопада. Це означає, що Роскомнадзор надасть кожному провайдеру спеціальне обладнання. Воно дозволить централізовано керувати мережею в разі загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?